Kuřecí směs pod listovým těstem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kuřecí prsa |
500 g |
Listové těsto |
300 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
500 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vývar slepičí |
1 l |
Žampiony čerstvé |
250 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté kuřecí maso nakrájíme na kostičky, osmahneme na pánvi na oleji, osolíme a opepříme. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Zvolna dusíme a během dušení podléváme smetanou a vývarem.
- Masovou směs vložíme do máslem vymazané kulaté formy a okraje navlhčíme vodou. Formu přikryjeme plackou vyválenou z listového těsta a okraje přitiskneme. Uprostřed placky prořízneme malý otvor, aby unikala pára. Povrch potřeme rozšlehaným žloutkem.
- Pokrm pečeme v silně vyhřáté troubě 35-40 minut.
- Podáváme s čerstvou zeleninou.