Lilek zapečený s masem a sýrem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Lilek |
4 ks |
Maso mleté - mix |
400 g |
Olej olivový |
10 polévková lžíce |
Oregano čerstvé |
10 g |
Pepř černý celý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
125 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Feta |
200 g |
Vývar zeleninový |
250 ml |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 37 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na pánvi rozpálíme polovinu olivového oleje a na něm osmahneme nadrobno nasekanou cibuli dozlatova. Přidáme mleté maso, rajčatový protlak, oregano, sůl a pepř. Opékáme asi 7 minut.
- Lilek umyjeme, rozpůlíme, středy vmáčkneme a naplníme mletým masem.
- Do zapékací misky nalijeme pět lžic olivového oleje, naskládáme naplněné půlky lilků, posypeme kousky sýru Feta a podlijeme šálkem zeleninového vývaru. Pečeme 30 minut ve středně vyhřáté troubě.
- Servírujeme se zeleninovým salátem a bílým pečivem.