Lilek zapečený s masem a sýrem

Ingredience


Cibule 1 ks
Lilek 4 ks
Maso mleté - mix 400 g
Olej olivový 10 polévková lžíce
Oregano čerstvé 10 g
Pepř černý celý 1 špetka
Protlak rajčatový 125 g
Sůl 1 špetka
Sýr Feta 200 g
Vývar zeleninový 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvi rozpálíme polovinu olivového oleje a na něm osmahneme nadrobno nasekanou cibuli dozlatova. Přidáme mleté maso, rajčatový protlak, oregano, sůl a pepř. Opékáme asi 7 minut.
  2. Lilek umyjeme, rozpůlíme, středy vmáčkneme a naplníme mletým masem.
  3. Do zapékací misky nalijeme pět lžic olivového oleje, naskládáme naplněné půlky lilků, posypeme kousky sýru Feta a podlijeme šálkem zeleninového vývaru. Pečeme 30 minut ve středně vyhřáté troubě.
  4. Servírujeme se zeleninovým salátem a bílým pečivem.