Salát s kuřecími prsíčky
Ingredience
Hořčice Dijonská |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Jogurt bílý |
5 polévková lžíce |
Majolka |
5 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Kuřecí prsa |
500 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve připravíme česnekovou zálivku.
- V misce dobře promícháme majonézu, jogurt, prolisovaný česnek, nasekané bylinky, sůl a pepř. Necháme vychladit.
- Kuřecí prsíčka nakrájíme na menší kousky. Jemně naklepeme a naložíme do marinády, kterou připravíme z oleje, hořčice, soli a pepře. Necháme marinovat v chladu alespoň dvě hodiny.
- Připravíme zeleninu. Hlávkový salát rozebereme, umyjeme a necháme okapat. Papriku, okurku a rajčata nakrájíme, přidáme kukuřici a vše promícháme. Osolíme a opepříme.
- Větší talíř vyložíme listy hlávkového salátu, na ně nandáme směs zeleniny.
- Kuřecí prsíčka opečeme na grilu nebo na na pánvi na olivovém oleji. Servírujeme na salátu polité česnekovou zálivkou. Ozdobíme snítkou čerstvých bylinek.