Závitky z hovězího masa se salámem na červeném víně

Ingredience


Anglická slanina 40 g
Chléb konzumní 1 krajíc
Cibule 1 ks
Hovězí maso přední 600 g
Pažitka 1 hrst
Salám měkký 150 g
Sůl 1 špetka
Tuk 2 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
Víno červené 2 dl
Voda pitná 2 dl
Zázvor mletý 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve připravíme náplň: Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a dáme ji na rozpálený tuk, přidáme nakrájenou cibulku, přisypeme 2 lžíce strouhaného chleba, ještě vmícháme na kostičky nakrájený salám a vše osmahneme. Nakonec náplň zalijeme rozšlehaným vejcem. Pánev odstavíme a necháme ztuhnout.
  2. Hovězí plátky naklepeme, potřeme připravenou náplní, svineme a převážeme nití.
  3. Závitky dáme na rozpálený tuk a ze všech stran opečeme, přidáme kolečko cibule a za občasného podlití dusíme do měkka.
  4. Měkké závitky vyjmeme, šťávu vysmahneme, zaprášíme zbytkem strouhaného chleba, znova podlijeme a povaříme. Podle chuti dosolíme a okořeníme zázvorem. Nakonec podlijeme vínem a závitky v omáčce znovu prohřejeme.