Závitky z hovězího masa se salámem na červeném víně
Ingredience
Anglická slanina |
40 g |
Chléb konzumní |
1 krajíc |
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso přední |
600 g |
Pažitka |
1 hrst |
Salám měkký |
150 g |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
2 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
1 ks |
Víno červené |
2 dl |
Voda pitná |
2 dl |
Zázvor mletý |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Nejdříve připravíme náplň: Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a dáme ji na rozpálený tuk, přidáme nakrájenou cibulku, přisypeme 2 lžíce strouhaného chleba, ještě vmícháme na kostičky nakrájený salám a vše osmahneme. Nakonec náplň zalijeme rozšlehaným vejcem. Pánev odstavíme a necháme ztuhnout.
- Hovězí plátky naklepeme, potřeme připravenou náplní, svineme a převážeme nití.
- Závitky dáme na rozpálený tuk a ze všech stran opečeme, přidáme kolečko cibule a za občasného podlití dusíme do měkka.
- Měkké závitky vyjmeme, šťávu vysmahneme, zaprášíme zbytkem strouhaného chleba, znova podlijeme a povaříme. Podle chuti dosolíme a okořeníme zázvorem. Nakonec podlijeme vínem a závitky v omáčce znovu prohřejeme.