Závitky z hovězího masa s rýží a houbami
Ingredience
Anglická slanina |
50 g |
Cibule |
1 ks |
Houby čerstvé |
1 hrst |
Hovězí maso přední |
600 g |
Libeček |
1 hrst |
Mouka polohrubá |
20 g |
Okurky nakládané |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže předvařená (parboiled) |
20 g |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
2 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V první řadě připravíme náplň: Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme opranou rýži, zalijeme vodou, osolíme a vaříme, než rýže změkne.
- Do prochladlé rýže vmícháme vejce, na kostičky nakrájenou okurku, nakrájené dušené houby, nasekaný libeček, pepř a sůl.
- Plátky hovězího masa naklepeme, potřeme náplní, svineme a převážeme nití. Závitky obalíme v mouce a zprudka opečeme na tuku. Přidáme kolečko cibule, až zpění, tak závitky podlijeme horkou vodou. A za občasného podlití dusíme do měkka.
- Závitky vyjmeme, šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, zprudka vysmahneme, podlijeme a povaříme.