Závitky z hovězího masa s rýží a houbami

Ingredience


Anglická slanina 50 g
Cibule 1 ks
Houby čerstvé 1 hrst
Hovězí maso přední 600 g
Libeček 1 hrst
Mouka polohrubá 20 g
Okurky nakládané 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rýže předvařená (parboiled) 20 g
Sůl 1 špetka
Tuk 2 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V první řadě připravíme náplň: Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme opranou rýži, zalijeme vodou, osolíme a vaříme, než rýže změkne.
  2. Do prochladlé rýže vmícháme vejce, na kostičky nakrájenou okurku, nakrájené dušené houby, nasekaný libeček, pepř a sůl.
  3. Plátky hovězího masa naklepeme, potřeme náplní, svineme a převážeme nití. Závitky obalíme v mouce a zprudka opečeme na tuku. Přidáme kolečko cibule, až zpění, tak závitky podlijeme horkou vodou. A za občasného podlití dusíme do měkka.
  4. Závitky vyjmeme, šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, zprudka vysmahneme, podlijeme a povaříme.