Polévka z rajčatové šťávy

Ingredience


Celer bulvový 100 g
Máslo čerstvé 0.5 polévková lžíce
Mléko polotučné 1 dl
Mrkev kořen 100 g
Petržel kořen 100 g
Petržel - nať 1 ks
Rajčatová šťáva 200 ml
Rýže loupaná 3 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Podusíme si na másle kořenovou zeleninu nastrouhanou na hrubším struhadle.
  2. Přidáme opranou spařenou rýži, dolijeme do roviny vodou, osolíme a dusíme do té doby, než rýže změkne.
  3. Poté přilijeme rajčatovou šťávu, necháme polévku mírně povařit a odstavíme ji.
  4. Po odstavení přilijeme mléko, přidáme máslo a nasekanou petrželovou nať.