Polévka z rajčatové šťávy
Ingredience
Celer bulvový |
100 g |
Máslo čerstvé |
0.5 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
1 dl |
Mrkev kořen |
100 g |
Petržel kořen |
100 g |
Petržel - nať |
1 ks |
Rajčatová šťáva |
200 ml |
Rýže loupaná |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Podusíme si na másle kořenovou zeleninu nastrouhanou na hrubším struhadle.
- Přidáme opranou spařenou rýži, dolijeme do roviny vodou, osolíme a dusíme do té doby, než rýže změkne.
- Poté přilijeme rajčatovou šťávu, necháme polévku mírně povařit a odstavíme ji.
- Po odstavení přilijeme mléko, přidáme máslo a nasekanou petrželovou nať.