Závitky z hovězího masa s celerem
Ingredience
Celer bulvový |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso přední |
400 g |
Jablka |
1 ks |
Kari koření |
1 špetka |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 hrst |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
40 g |
Voda pitná |
1 dl |
Zakysaná smetana |
2 dl |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plátky hovězího masa naklepeme, osolíme, opepříme a okořeníme kari kořením. Posypeme celerem a jablky, které jsme předem nakrájeli na kostičky, přidáme nasekanou petrželku. Svineme a převážeme nití.
- Závitky pak obalíme v hladké mouce. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme závitky, které ze všech stran opečeme a poté podlijeme vodou. Za občasného podlití dusíme do měkka.
- Závitky vyjmeme, omáčku propasírujeme, přidáme smetanu a krátce povaříme.