Závitky z hovězího masa s celerem

Ingredience


Celer bulvový 1 ks
Cibule 1 ks
Hovězí maso přední 400 g
Jablka 1 ks
Kari koření 1 špetka
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 hrst
Sůl 1 špetka
Tuk 40 g
Voda pitná 1 dl
Zakysaná smetana 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plátky hovězího masa naklepeme, osolíme, opepříme a okořeníme kari kořením. Posypeme celerem a jablky, které jsme předem nakrájeli na kostičky, přidáme nasekanou petrželku. Svineme a převážeme nití.
  2. Závitky pak obalíme v hladké mouce. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme závitky, které ze všech stran opečeme a poté podlijeme vodou. Za občasného podlití dusíme do měkka.
  3. Závitky vyjmeme, omáčku propasírujeme, přidáme smetanu a krátce povaříme.