Závitky z vepřového masa ve smetanové omáčce

Ingredience


Citronová šťáva 1 kávová lžička
Cukr krupice 1 kávová lžička
Hořčice kremžská 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 10 g
Olej stolní 2 polévková lžíce
Paprika červená 2 ks
Salám měkký 40 g
Smetana 12% (konzumní) 2 dl
Sůl 1 špetka
Vepřové maso libové 400 g
Voda pitná 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřové maso naklepeme, osolíme a na každý plátek dáme kolečko měkkého salámu, papriky nakrájené na nudličky. Svineme a převážeme nití.
  2. Posypeme trochou mouky a ze všech stran opečeme na oleji. Poté závitky podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka. Zalijeme smetanou smíchanou s moukou, hořčicí, citronovou šťávou, cukrem a krátce povaříme.