Závitky z vepřového masa v těstíčku obložené jablky
Ingredience
Jablka |
2 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 hrst |
Salám měkký |
50 g |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
50 g |
Tuk |
50 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřové maso libové |
400 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plátky vepřového masa naklepeme, opepříme, osolíme a na každý položíme plátek měkkého salámu a sýra.
- Svineme, převážeme nití, obalíme v mouce, poté v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance a opečeme na rozehřátém tuku ze všech stran. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na kolečka, která opečeme na másle a obložíme jimi závitky a posypeme nasekanou petrželkou.