Závitky z vepřového masa v těstíčku obložené jablky

Ingredience


Jablka 2 ks
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 hrst
Salám měkký 50 g
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 40% 50 g
Tuk 50 g
Vejce slepičí 1 ks
Vepřové maso libové 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plátky vepřového masa naklepeme, opepříme, osolíme a na každý položíme plátek měkkého salámu a sýra.
  2. Svineme, převážeme nití, obalíme v mouce, poté v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance a opečeme na rozehřátém tuku ze všech stran. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na kolečka, která opečeme na másle a obložíme jimi závitky a posypeme nasekanou petrželkou.