Závitky z vepřového masa s jablky a sušenými švestkami
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Jablka |
2 ks |
Kari koření |
1 špetka |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salát hlávkový |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Švestky sušené |
40 g |
Vepřové maso libové |
400 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do silnějších plátků vepřového masa uděláme kapsu, kterou naplníme 2 vypeckovanými švestkami a nudličkami oloupaných jablek.
- Kapsy sepneme párátky, opepříme, okořeníme kari kořením a osolíme.
- Zabalíme do plátků anglické slaniny a převážeme nití. Potřeme olejem a ze všech stran grilujeme.
- Hlávkový salát použijeme na oblohu.