Drůbeží játra se žampiony

Ingredience


Játra drůbeží 600 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Paprikové lusky čerstvé 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 1 ks
Solamyl 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 250 ml
Žampiony čerstvé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvi na rozpáleném oleji rychle osmahneme očištěná, na kousky nakrájená játra.
  2. Přebytečný tuk z pánve sebereme, přidáme očištěné, nakrájené papriky, pórek a žampiony. Vše orestujeme, zalijeme vodou (trochu si necháme stranou) a povaříme asi 2 minuty.
  3. Potom přilijeme solamyl rozmíchaný v troše vody a pokrm ochutíme sójovou omáčkou a pepřem. Krátce povaříme a nakonec podle chuti osolíme.