Vepřová játra na smetaně
Ingredience
Cibule |
200 g |
Játra vepřová |
1000 g |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Olej rostlinný |
40 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Žampiony čerstvé |
300 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěná játra nakrájíme na širší proužky, opepříme, posypeme kmínem a posypeme kari kořením.
- V pánvi na rozpáleném oleji játra osmahneme, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, očištěné, na plátky nakrájené žampiony a vše orestujeme. Zalijeme smetanou a necháme přejít varem.
- Nakonec játra osolíme a můžeme podávat.