Vepřová játra na smetaně

Ingredience


Cibule 200 g
Játra vepřová 1000 g
Kari koření 1 kávová lžička
Kmín celý 1 kávová lžička
Olej rostlinný 40 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Sůl 1 kávová lžička
Žampiony čerstvé 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěná játra nakrájíme na širší proužky, opepříme, posypeme kmínem a posypeme kari kořením.
  2. V pánvi na rozpáleném oleji játra osmahneme, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, očištěné, na plátky nakrájené žampiony a vše orestujeme. Zalijeme smetanou a necháme přejít varem.
  3. Nakonec játra osolíme a můžeme podávat.