Selská vepřová játra

Ingredience


Cibule 50 g
Játra vepřová 250 g
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Paprikové lusky čerstvé 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata 50 g
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěná játra nakrájíme na proužky, obalíme v hladké mouce a osmažíme na pánvi na rozpáleném oleji. Poté játra vyjmeme a na oleji zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky, omytá, na dílky nakrájená rajčata, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme máslo a nasekanou petrželku. Směs chvíli podusíme a potom ji nasypeme na osmažená játra a podáváme.