Selská vepřová játra
Ingredience
Cibule |
50 g |
Játra vepřová |
250 g |
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Paprikové lusky čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
50 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Očištěná játra nakrájíme na proužky, obalíme v hladké mouce a osmažíme na pánvi na rozpáleném oleji. Poté játra vyjmeme a na oleji zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky, omytá, na dílky nakrájená rajčata, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme máslo a nasekanou petrželku. Směs chvíli podusíme a potom ji nasypeme na osmažená játra a podáváme.