Španělská tortilla se zeleninou
Ingredience
Brambory |
600 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Olej olivový |
125 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
4 ks |
Salát kadeřavý |
1 ks |
Salát Lollo Biondo |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Velkou pánev s nepřilnavým povrchem zahřejeme na vysokou teplotu, přilijeme 65 ml olivového oleje a necháme jej zahřát. Vložíme na pánev na plátky nakrájené brambory, na kolečka pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a za častého míchání opékáme 15 - 20 minut, dokud brambory nezměknou.
- V míse rozšleháme vejce, sůl a pepř. Do našlehaných vajec vložíme připravené brambory, tuk slijeme a z pánve odstraníme případné připečené zbytky.
- Pánev znovu zahřejeme, dáme do ní 2 lžíce oleje a směs s vejci a za občasného potřesení pánví opékáme tortillu asi 5 minut. Jakmile má tortilla pevnou spodní vrstvu, přiklopíme ji žáruvzdorným talířem o velikosti pánve a otočením pánve tortillu na talíř opatrně vyklopíme.
- Na pánev rozetřeme zbylý olej a vrátíme do ní tortillu opečenou vrstvou navrch. Opět zhruba 3 - 5 minut opékáme. Nakonec tortillu vyklopíme na velký talíř a než ji budeme krájet, necháme ji alespoň 5 minut odstát.
- Podáváme teplé s listy salátu lollo biondo a kadeřavého salátu a s nakrájenými rajčaty.