Bramborový guláš s hříbky

Ingredience


Brambory 500 g
Cibule 1 ks
Houby sušené 18 g
Kmín celý 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Salám měkký 250 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané, na kostičky nakrájené brambory vaříme v osolené vodě s kmínem.
  2. Na sádle zvlášť podusíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přisypeme mletou papriku, přidáme nakrájený salám a vše ještě podusíme.
  3. Sušené hříbky povaříme, přidáme brambory, salám, podle potřeby přilijeme vodu z brambor a vše promícháme. Nakonec zapražíme hladkou moukou a podle chuti osolíme a opepříme.