Bramborový guláš s hříbky
Ingredience
Brambory |
500 g |
Cibule |
1 ks |
Houby sušené |
18 g |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Salám měkký |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupané, na kostičky nakrájené brambory vaříme v osolené vodě s kmínem.
- Na sádle zvlášť podusíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přisypeme mletou papriku, přidáme nakrájený salám a vše ještě podusíme.
- Sušené hříbky povaříme, přidáme brambory, salám, podle potřeby přilijeme vodu z brambor a vše promícháme. Nakonec zapražíme hladkou moukou a podle chuti osolíme a opepříme.