Polévka z rajčat s jablky

Ingredience


Jablka 3 ks
Krupky trhané 3 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Petržel - nať 1 ks
Rajčata 5 ks
Smetana 12% (konzumní) 1 dl
Sůl 1 špetka
Vývar zeleninový 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do 1 l vývaru nasypeme umleté nebo v mixéru rozdrcené kroupy a vaříme cca 20 min.
  2. Poté přidáme rozkrájená omytá rajčata, sůl a necháme ještě cca 10 min vařit.
  3. Uvařenou polévku rozmixujeme.
  4. Jablka nakrájená na kostičky opražená na másle přidáme do rozmixované polévky.
  5. Polévku posypeme nasekanou petrželovou natí.
  6. Polévku podáváme v hlubokých talířích či polévkových miskách, kdy do každé porce přidáme lžíci husté smetany nebo neslazené šlehačky.