Polévka z rajčat s jablky
Ingredience
Jablka |
3 ks |
Krupky trhané |
3 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 ks |
Rajčata |
5 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
1 dl |
Sůl |
1 špetka |
Vývar zeleninový |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Do 1 l vývaru nasypeme umleté nebo v mixéru rozdrcené kroupy a vaříme cca 20 min.
- Poté přidáme rozkrájená omytá rajčata, sůl a necháme ještě cca 10 min vařit.
- Uvařenou polévku rozmixujeme.
- Jablka nakrájená na kostičky opražená na másle přidáme do rozmixované polévky.
- Polévku posypeme nasekanou petrželovou natí.
- Polévku podáváme v hlubokých talířích či polévkových miskách, kdy do každé porce přidáme lžíci husté smetany nebo neslazené šlehačky.