Polévka Solferino
Ingredience
Anglická slanina |
80 g |
Bobkový list |
1 ks |
Brambory vařené ve slupce |
300 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
100 g |
Estragon |
1 ks |
Pepř černý celý |
5 ks |
Protlak rajčatový |
40 g |
Rýže dušená |
30 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou, jemně nasekanou cibuli mírně osmahneme na rozškvařené slanině.
- Přidáme uvařené, oloupané a na kousky nakrájené brambory, dušenou rýži, prolisovaný česnek, rajčatový protlak a bobkový list, estragon, sůl a pepř. Vše zalijeme vodou a vaříme doměkka.
- Nakonec hotovou polévku prolisujeme a podáváme.