Bramborový kebab se skopovým masem
Ingredience
Anglická slanina |
50 g |
Brambory |
1000 g |
Cibule |
3 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Párky jemné |
200 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Skopová kýta |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2 l |
Žampiony čerstvé |
6 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Z brambor vybereme ty nejmenší, oloupeme je a povaříme ve vodě tak, aby zůstaly poloměkké. Vodu slijeme.
- Plátky slaniny opečeme a rozkrojíme vždy na čtyři kousky. Na výpeku ze slaniny mírně podusíme oloupanou, nasekanou cibuli, očištěné, na kostky nakrájené skopové maso a na kousky nakrájené párky.
- Předvařené brambory, cibuli, maso a párky vložíme do kastrolu, přidáme očištěné žampiony, polijeme rozpuštěným máslem a zprudka osmahneme. Směs osolíme a opepříme.
- Zvlášť uvaříme zbylé velké brambory a po uvaření je nakrájíme na plátky a upravíme na talíře. Na brambory navršíme kebab a podáváme.