Bramborový kebab se skopovým masem

Ingredience


Anglická slanina 50 g
Brambory 1000 g
Cibule 3 ks
Máslo čerstvé 50 g
Párky jemné 200 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Skopová kýta 250 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 2 l
Žampiony čerstvé 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z brambor vybereme ty nejmenší, oloupeme je a povaříme ve vodě tak, aby zůstaly poloměkké. Vodu slijeme.
  2. Plátky slaniny opečeme a rozkrojíme vždy na čtyři kousky. Na výpeku ze slaniny mírně podusíme oloupanou, nasekanou cibuli, očištěné, na kostky nakrájené skopové maso a na kousky nakrájené párky.
  3. Předvařené brambory, cibuli, maso a párky vložíme do kastrolu, přidáme očištěné žampiony, polijeme rozpuštěným máslem a zprudka osmahneme. Směs osolíme a opepříme.
  4. Zvlášť uvaříme zbylé velké brambory a po uvaření je nakrájíme na plátky a upravíme na talíře. Na brambory navršíme kebab a podáváme.