Bramborový salát se smetanovou omáčkou a osmaženou cibulkou

Ingredience


Cukr krupice 1 špetka
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Ocet kvasný lihový 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Zakysaná smetana 200 ml
Brambory vařené ve slupce 750 g
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 40 g
Vejce slepičí 5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve slupce uvařené brambory oloupeme a po vychladnutí nakrájíme na kolečka.
  2. Příprava omáčky: Z 30g másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji smetanou a ochutíme solí, cukrem a octem.
  3. Kolečka brambor rozložíme na plochou mísu střídavě s natvrdo uvařenými, na kolečka nakrájenými vejci. Vše přelijeme připravenou smetanovou omáčkou.
  4. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a osmažíme na zbylém másle. Salát ozdobíme kolečky cibule a ihned podáváme.