Bramborový salát se smetanovou omáčkou a osmaženou cibulkou
Ingredience
Cukr krupice |
1 špetka |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Zakysaná smetana |
200 ml |
Brambory vařené ve slupce |
750 g |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
40 g |
Vejce slepičí |
5 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve slupce uvařené brambory oloupeme a po vychladnutí nakrájíme na kolečka.
- Příprava omáčky: Z 30g másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji smetanou a ochutíme solí, cukrem a octem.
- Kolečka brambor rozložíme na plochou mísu střídavě s natvrdo uvařenými, na kolečka nakrájenými vejci. Vše přelijeme připravenou smetanovou omáčkou.
- Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a osmažíme na zbylém másle. Salát ozdobíme kolečky cibule a ihned podáváme.