Špenát po čínsku
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cukr krupice |
1 špetka |
Glutasol |
1 kávová lžička |
Hovězí vývar základní |
250 ml |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Omáčka ústřicová |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Špenát listový čerstvý |
500 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čerstvý špenát omyjeme a necháme okapat.
- Ve woku rozehřejeme olej a osmažíme na něm prolisovaný česnek. Přidáme špenát a za stálého míchání krátce osmahneme. Přilijeme vývar, ústřičnou a sójovou omáčku, glutasol, opepříme a mírně osladíme. Vše za stálého míchání zprudka krátce smažíme.