Špenát po čínsku

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cukr krupice 1 špetka
Glutasol 1 kávová lžička
Hovězí vývar základní 250 ml
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Omáčka ústřicová 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Špenát listový čerstvý 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čerstvý špenát omyjeme a necháme okapat.
  2. Ve woku rozehřejeme olej a osmažíme na něm prolisovaný česnek. Přidáme špenát a za stálého míchání krátce osmahneme. Přilijeme vývar, ústřičnou a sójovou omáčku, glutasol, opepříme a mírně osladíme. Vše za stálého míchání zprudka krátce smažíme.