Špenát po italsku

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Hovězí vývar základní 5 polévková lžíce
Muškátový oříšek 1 špetka
Olej rostlinný 5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sardelové řezy 6 ks
Špenát listový čerstvý 1000 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čerstvý špenát omyjeme a necháme okapat.
  2. Oloupaný česnek spolu se sardelovými řezy najemno nasekáme a krátce osmahneme v kastrole na rozehřátém oleji.
  3. Přidáme špenát, přilijeme vývar a vše promícháme. Podusíme pod pokličkou asi 15 minut, osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu.
  4. Špenát upravíme na nahřátou mísu a podáváme jako přílohu.