Špenát po italsku
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Hovězí vývar základní |
5 polévková lžíce |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Olej rostlinný |
5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sardelové řezy |
6 ks |
Špenát listový čerstvý |
1000 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Čerstvý špenát omyjeme a necháme okapat.
- Oloupaný česnek spolu se sardelovými řezy najemno nasekáme a krátce osmahneme v kastrole na rozehřátém oleji.
- Přidáme špenát, přilijeme vývar a vše promícháme. Podusíme pod pokličkou asi 15 minut, osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu.
- Špenát upravíme na nahřátou mísu a podáváme jako přílohu.