Fenykl dušený s cuketou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cuketa |
2 ks |
Fenykl sladký - hlíza |
2 ks |
Olej olivový |
50 ml |
Oregano čerstvé |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Pórek |
2 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou cuketu, pórek, petrželovou nať a oregano omyjeme a necháme okapat. Fenykl nakrájíme na nudličky, pórek a cukety na plátky a oloupaný česnek nasekáme.
- Na rozehřátém olivovém oleji osmahneme nudličky fenyklu, přidáme česnek, pórek, cukety a vše podlijeme bílým vínem, osolíme a opepříme. Chvíli zvolna dusíme a asi po 5 minutách zvýšíme příkon tepla. Přilijeme smetanu a za stálého míchání ji necháme zhoustnout.
- Nakonec do pokrmu vmícháme nasekanou petrželku a oregano, podle chuti přisolíme a podáváme jako přílohu k masům.