Rebarborový koláč

Ingredience


Cukr krupice 112.5 g
Cukr moučkový 82 g
Cukr skořicový 1 ks
Kypřicí prášek do perníku 1 ks
Máslo čerstvé 42.5 g
Mléko polotučné 400 ml
Mouka polohrubá 170 g
Mouka pšeničná hladká T 650 135 g
Reveň (Rebarbora) 5 ks
Tuk 2 polévková lžíce
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Suroviny - mouku, mléko, kypřící prášek do perníku, tuk, vejce a cukr umícháme v tekutější těsto.
  2. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mouku a cukr a umícháme drobenku.
  3. Těsto vlijeme do pekáče, poklademe očištěnou rebarborou a posypeme drobenkou.
  4. Poté posypeme skořicovým cukrem a pečeme.