Rebarborový koláč
Ingredience
Cukr krupice |
112.5 g |
Cukr moučkový |
82 g |
Cukr skořicový |
1 ks |
Kypřicí prášek do perníku |
1 ks |
Máslo čerstvé |
42.5 g |
Mléko polotučné |
400 ml |
Mouka polohrubá |
170 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
135 g |
Reveň (Rebarbora) |
5 ks |
Tuk |
2 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Suroviny - mouku, mléko, kypřící prášek do perníku, tuk, vejce a cukr umícháme v tekutější těsto.
- V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mouku a cukr a umícháme drobenku.
- Těsto vlijeme do pekáče, poklademe očištěnou rebarborou a posypeme drobenkou.
- Poté posypeme skořicovým cukrem a pečeme.