Smažený fenykl

Ingredience


Fenykl sladký - hlíza 2 ks
Muškátový oříšek 1 špetka
Olej rostlinný 100 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Strouhanka 4 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 0.6 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěný a omytý fenykl nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Povaříme je v osolené vodě s pepřem a muškátovým oříškem asi 15 minut. Plátky necháme okapat a vychladnout.
  2. Potom každý plátek obalíme v rozšlehaném vejci a ve strouhance, kterou k fenyklu přimáčkneme. Smažíme zvolna na pánvi na rozehřátém oleji po každé straně asi 3 minuty.
  3. Podáváme ozdobené snítkou petrželky.