Smažený fenykl
Ingredience
Fenykl sladký - hlíza |
2 ks |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Olej rostlinný |
100 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
0.6 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěný a omytý fenykl nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Povaříme je v osolené vodě s pepřem a muškátovým oříškem asi 15 minut. Plátky necháme okapat a vychladnout.
- Potom každý plátek obalíme v rozšlehaném vejci a ve strouhance, kterou k fenyklu přimáčkneme. Smažíme zvolna na pánvi na rozehřátém oleji po každé straně asi 3 minuty.
- Podáváme ozdobené snítkou petrželky.