Smažená čekanka
Ingredience
Čekanka |
4 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
250 ml |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
0.6 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čekanku omyjeme, konce seřízneme a hořké jádro vykrojíme.
- V hrnci přivedeme k varu vodu se solí a citronovou šťávou, vložíme čekanku a povaříme ji 5 minut.
- Povařenou, okapanou čekanku obalíme v rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Smažíme dozlatova v dostatečném množství oleje v hlubší pánvi tak, aby čekanka plavala. Můžeme použít fritovací hrnec.