Zeleninová pánev s červeným vínem
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cuketa |
2 ks |
Hrachové lusky |
125 g |
Máslo čerstvé |
25 g |
Paprikové lusky čerstvé |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčatová šťáva |
250 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno červené |
100 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Omyté cukety nakrájíme na plátky, očištěné papriky na kostičky a omyté lusky rozpůlíme.
- V pánvi na rozehřátém másle zpěníme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli a česnek, přidáme cukety a papriky a za stálého míchání dusíme 3 minuty. Potom přidáme lusky a dusíme další 3 minuty. Osolíme, opepříme a podlijeme vínem. Vše necháme přejít varem, přilijeme rajčatovou šťávu, promícháme a necháme jen prohřát.
- Pokrm znovu osolíme, opepříme a nakonec posypeme nasekanou bazalkou.