Zeleninová pánev s červeným vínem

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Cuketa 2 ks
Hrachové lusky 125 g
Máslo čerstvé 25 g
Paprikové lusky čerstvé 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčatová šťáva 250 ml
Sůl 1 kávová lžička
Víno červené 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté cukety nakrájíme na plátky, očištěné papriky na kostičky a omyté lusky rozpůlíme.
  2. V pánvi na rozehřátém másle zpěníme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli a česnek, přidáme cukety a papriky a za stálého míchání dusíme 3 minuty. Potom přidáme lusky a dusíme další 3 minuty. Osolíme, opepříme a podlijeme vínem. Vše necháme přejít varem, přilijeme rajčatovou šťávu, promícháme a necháme jen prohřát.
  3. Pokrm znovu osolíme, opepříme a nakonec posypeme nasekanou bazalkou.