Lišky s míchanými vejci

Ingredience


Lišky čerstvé 750 g
Máslo čerstvé 60 g
Mléko polotučné 4 polévková lžíce
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lišky očistíme, omyjeme a necháme okapat. Větší houby nakrájíme na kousky. Lišky vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo a za stálého míchání dusíme doměkka. Všechna tekutina má být odpařená. Potom přidáme nasekanou petrželku.
  2. Vejce rozšleháme s mlékem a solí, přelijeme přes lišky a za stálého promíchávání necháme ztuhnout.
  3. Nakonec pokrm podle chuti přisolíme a ihned podáváme.