Lišky s míchanými vejci
Ingredience
Lišky čerstvé |
750 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mléko polotučné |
4 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lišky očistíme, omyjeme a necháme okapat. Větší houby nakrájíme na kousky. Lišky vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo a za stálého míchání dusíme doměkka. Všechna tekutina má být odpařená. Potom přidáme nasekanou petrželku.
- Vejce rozšleháme s mlékem a solí, přelijeme přes lišky a za stálého promíchávání necháme ztuhnout.
- Nakonec pokrm podle chuti přisolíme a ihned podáváme.