Páj s brokolicí

Ingredience


Brambory 500 g
Brokolice 180 g
Cibule 1 ks
Listové těsto 250 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mléko polotučné 150 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Ořechy vlašské 50 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Čedar 100 g
Vepřové maso libové 200 g
Vývar zeleninový 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvi rozpálíme olej a rozpustíme máslo. Vepřové maso nakrájíme na kostičky, vložíme na pánev a restujeme 5 minut.
  2. Cibuli pokrájíme nadrobno a přisypeme k masu. Restujeme další 3 minuty. Maso s cibulí poprášíme moukou, promícháme a podlijeme vývarem s mlékem. Jakmile se směs začne vařit, přidáme růžičky brokolice, strouhaný sýr, posekané ořechy a na čtvrtky pokrájené brambory. Osolíme, opepříme a vaříme 5 minut.
  3. Směs z pánve vlijeme do pekáčku. Z listového těsta vyválíme placku a ořízneme na velikost pekáčku. Placku vložíme do pekáčku jako "pokličku", propíchneme 2x vidličkou, aby mohla unikat pára, potřeme vodou a dáme zapéct. Pečeme při vyšší teplotě 25 minut.
  4. Podáváme jako samostatný chod s čerstvou zeleninou.