Páj s brokolicí
Ingredience
Brambory |
500 g |
Brokolice |
180 g |
Cibule |
1 ks |
Listové těsto |
250 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
150 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
50 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Čedar |
100 g |
Vepřové maso libové |
200 g |
Vývar zeleninový |
150 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na pánvi rozpálíme olej a rozpustíme máslo. Vepřové maso nakrájíme na kostičky, vložíme na pánev a restujeme 5 minut.
- Cibuli pokrájíme nadrobno a přisypeme k masu. Restujeme další 3 minuty. Maso s cibulí poprášíme moukou, promícháme a podlijeme vývarem s mlékem. Jakmile se směs začne vařit, přidáme růžičky brokolice, strouhaný sýr, posekané ořechy a na čtvrtky pokrájené brambory. Osolíme, opepříme a vaříme 5 minut.
- Směs z pánve vlijeme do pekáčku. Z listového těsta vyválíme placku a ořízneme na velikost pekáčku. Placku vložíme do pekáčku jako "pokličku", propíchneme 2x vidličkou, aby mohla unikat pára, potřeme vodou a dáme zapéct. Pečeme při vyšší teplotě 25 minut.
- Podáváme jako samostatný chod s čerstvou zeleninou.