Páj s kuřecím masem

Ingredience


Brambory 250 g
Hořčice 1 polévková lžíce
Kuřecí prsa 200 g
Listové těsto 250 g
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Mléko polotučné 300 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Pórek 1 ks
Šalvěj čerstvá 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Žampiony čerstvé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory a maso nakrájíme na kostky, pórek na kolečka a žampióny na plátky.
  2. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme maso a restujeme 5 minut. Přisypeme pórek a žampióny a restujeme dalších 5 minut. Zasypeme moukou, promícháme a podlijeme mlékem. Jakmile se směs začne vařit, vmícháme hořčici, přisypeme brambory a posekanou šalvěj. Nezapomeneme osolit a opepřit. Vaříme na mírném ohni 10 minut.
  3. Z listového těsta vyválíme 2 placky, které ořízneme na velikost pekáčku. První placku položíme na dno, na ni nalijeme směs s masem a přikryjeme druhou plackou z listového těsta. Potřeme máslem a dáme zapéct. Pečeme při střední teplotě 45 minut.
  4. Podáváme s čerstvou zeleninou jako samostatný pokrm.