Páj s kuřecím masem
Ingredience
Brambory |
250 g |
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Kuřecí prsa |
200 g |
Listové těsto |
250 g |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
300 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Pórek |
1 ks |
Šalvěj čerstvá |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Žampiony čerstvé |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 65 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory a maso nakrájíme na kostky, pórek na kolečka a žampióny na plátky.
- Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme maso a restujeme 5 minut. Přisypeme pórek a žampióny a restujeme dalších 5 minut. Zasypeme moukou, promícháme a podlijeme mlékem. Jakmile se směs začne vařit, vmícháme hořčici, přisypeme brambory a posekanou šalvěj. Nezapomeneme osolit a opepřit. Vaříme na mírném ohni 10 minut.
- Z listového těsta vyválíme 2 placky, které ořízneme na velikost pekáčku. První placku položíme na dno, na ni nalijeme směs s masem a přikryjeme druhou plackou z listového těsta. Potřeme máslem a dáme zapéct. Pečeme při střední teplotě 45 minut.
- Podáváme s čerstvou zeleninou jako samostatný pokrm.