Vepřová pečeně plněná švestkami
Ingredience
Hovězí vývar základní |
500 ml |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Ořechy Kešu |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Solamyl |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Švestky sušené |
400 g |
Vepřová pečeně |
1000 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Sušené švestky vložíme do kastrolu, zalijeme vodou a povaříme asi 2 minuty. Necháme je ve vodě vychladnout, a potom je vypeckujeme.
- Omyté maso podélně nařízneme a uvnitř i na povrchu osolíme a opepříme. Švestky smícháme s ořechy, směsí naplníme maso, zavineme a kapsu sešijeme.
- V hrnci na rozehřátém másle maso opečeme po všech stranách, podlijeme trochou vývaru a vložíme do trouby. Pečeme při 220°C asi 1,5 hodiny. Podle potřeby podléváme vývarem.
- Pečeni vyjmeme z trouby, necháme 10 minut stát a potom ji nakrájíme na silnější plátky.
- Šťávu osolíme, opepříme a zahustíme trochou solamylu.
- Vhodnou přílohou jsou bramborové noky a brusinkový kompot.