Vepřová pečeně plněná švestkami

Ingredience


Hovězí vývar základní 500 ml
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Ořechy Kešu 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Solamyl 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Švestky sušené 400 g
Vepřová pečeně 1000 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sušené švestky vložíme do kastrolu, zalijeme vodou a povaříme asi 2 minuty. Necháme je ve vodě vychladnout, a potom je vypeckujeme.
  2. Omyté maso podélně nařízneme a uvnitř i na povrchu osolíme a opepříme. Švestky smícháme s ořechy, směsí naplníme maso, zavineme a kapsu sešijeme.
  3. V hrnci na rozehřátém másle maso opečeme po všech stranách, podlijeme trochou vývaru a vložíme do trouby. Pečeme při 220°C asi 1,5 hodiny. Podle potřeby podléváme vývarem.
  4. Pečeni vyjmeme z trouby, necháme 10 minut stát a potom ji nakrájíme na silnější plátky.
  5. Šťávu osolíme, opepříme a zahustíme trochou solamylu.
  6. Vhodnou přílohou jsou bramborové noky a brusinkový kompot.