Vepřové závitky na kysaném zelí

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 2 ks
Hovězí vývar základní 125 ml
Majoránka 1 kávová lžička
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Párky jemné 600 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová kýta 500 g
Zelí kysané 750 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou a majoránkou.
  2. Na každý plátek dáme 1 lžíci kysaného zelí a na něj položíme 1/2 párku (nebo klobásy, čajovky apod.) Maso zavineme, ovážeme nití a znovu na povrchu okořeníme. V pekáči na rozehřátém oleji opečeme závitky po všech stranách, vyjmeme je a necháme na teplém místě.
  3. Ve výpeku podusíme oloupanou, na dílky nakrájenou cibuli. Zbylé párky nakrájíme na kolečka, přidáme k cibuli a krátce opečeme. Přidáme zelí, bobkový list a vše dusíme asi 2 minuty. Vložíme závitky, podlijeme vývarem a pekáč přikryjeme. Dusíme ve středně vyhřáté troubě 45-50 minut.
  4. Závitky podáváme na kysaném zelí.