Zapečené rybí filé s bramborami

Ingredience


Brambory 450 g
Cuketa 1 ks
Filé rybí 450 g
Krevety tygří - loupané 150 g
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Mléko polotučné 300 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel kudrnka 2 polévková lžíce
Pórek 1 ks
Smetana 12% (konzumní) 150 ml
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 4 polévková lžíce
Tabasco 0.5 kávová lžička
Tuřín 250 g
Vývar rybí 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné brambory a tuřín vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 15 minut. Scedíme a šťouchadlem rozmačkáme na kaši.
  2. Pórek nakrájíme na kolečka, cuketu a filé na kostky. Krevety uvaříme a vyloupeme.
  3. Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme pórek a cuketu a restujeme 4 minuty. Zasypeme moukou, promícháme a podlijeme mlékem s vývarem. Přivedeme k varu a přimícháme smetanu, přidáme rybu a povaříme 5 minut. Do směsi vmícháme krevety, zakápneme tabascem, přisypeme sekanou petrželku, osolíme, opepříme a necháme jednou projít varem.
  4. Směs vlijeme do pekáčku a posypeme polovinou strouhaného sýra. Na směs rozetřeme kaši z brambor a tuřínu, zasypeme druhou polovinou sýra a dáme zapéct.
  5. Pečeme při vyšší teplotě 25 minut.
  6. Upravíme na talíře, zdobíme sekanou petrželkou a podáváme jako samostatný chod.