Zapečené rybí filé s bramborami
Ingredience
Brambory |
450 g |
Cuketa |
1 ks |
Filé rybí |
450 g |
Krevety tygří - loupané |
150 g |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
300 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel kudrnka |
2 polévková lžíce |
Pórek |
1 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
150 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
4 polévková lžíce |
Tabasco |
0.5 kávová lžička |
Tuřín |
250 g |
Vývar rybí |
150 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné brambory a tuřín vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 15 minut. Scedíme a šťouchadlem rozmačkáme na kaši.
- Pórek nakrájíme na kolečka, cuketu a filé na kostky. Krevety uvaříme a vyloupeme.
- Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme pórek a cuketu a restujeme 4 minuty. Zasypeme moukou, promícháme a podlijeme mlékem s vývarem. Přivedeme k varu a přimícháme smetanu, přidáme rybu a povaříme 5 minut. Do směsi vmícháme krevety, zakápneme tabascem, přisypeme sekanou petrželku, osolíme, opepříme a necháme jednou projít varem.
- Směs vlijeme do pekáčku a posypeme polovinou strouhaného sýra. Na směs rozetřeme kaši z brambor a tuřínu, zasypeme druhou polovinou sýra a dáme zapéct.
- Pečeme při vyšší teplotě 25 minut.
- Upravíme na talíře, zdobíme sekanou petrželkou a podáváme jako samostatný chod.