Zapečené brambory s lilkem
Ingredience
Bazalka |
2 polévková lžíce |
Brambory |
5 ks |
Cibule |
1 ks |
Cuketa |
1 ks |
Kmín římský |
1 špetka |
Lilek |
1 ks |
Mozzarella |
180 g |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Paprika zelená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Rajčata |
200 g |
Strouhanka |
60 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
2 polévková lžíce |
Sýr sójový - Tofu |
230 g |
Vývar zeleninový |
150 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory, lilek a cuketu nakrájíme na plátky, papriku na proužky, rajčata a cibuli na kostičky.
- Na pánvi rozpálíme olej, zpěníme cibuli a přidáme papriku, rajčata, posekanou bazalku a špetku římského kmínu. Osolíme, opepříme a restujeme 2 minuty. Podlijeme vývarem a zvolna dusíme 10 minut.
- Do pekáčku pokládáme na dno plátky brambor v jedné vrstvě. Další vrstva budou plátky lilku, cukety, tofu a mozzarelly. Vše zalijeme směsí z pánve a rozetřeme po celé ploše. Poklademe znovu plátky brambor, na které opět pokládáme plátky lilku, tofu, mozzarelly a cukety. Zasypeme strouhankou s nastrouhaným sýrem a dáme zapéct.
- Pečeme při vyšší teplotě 40 minut.
- Podáváme teplé jako samostatný chod.