Zapečené brambory s lilkem

Ingredience


Bazalka 2 polévková lžíce
Brambory 5 ks
Cibule 1 ks
Cuketa 1 ks
Kmín římský 1 špetka
Lilek 1 ks
Mozzarella 180 g
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Paprika zelená 1 ks
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Rajčata 200 g
Strouhanka 60 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 2 polévková lžíce
Sýr sójový - Tofu 230 g
Vývar zeleninový 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory, lilek a cuketu nakrájíme na plátky, papriku na proužky, rajčata a cibuli na kostičky.
  2. Na pánvi rozpálíme olej, zpěníme cibuli a přidáme papriku, rajčata, posekanou bazalku a špetku římského kmínu. Osolíme, opepříme a restujeme 2 minuty. Podlijeme vývarem a zvolna dusíme 10 minut.
  3. Do pekáčku pokládáme na dno plátky brambor v jedné vrstvě. Další vrstva budou plátky lilku, cukety, tofu a mozzarelly. Vše zalijeme směsí z pánve a rozetřeme po celé ploše. Poklademe znovu plátky brambor, na které opět pokládáme plátky lilku, tofu, mozzarelly a cukety. Zasypeme strouhankou s nastrouhaným sýrem a dáme zapéct.
  4. Pečeme při vyšší teplotě 40 minut.
  5. Podáváme teplé jako samostatný chod.