Bramborové bábovičky

Ingredience


Brambory 180 g
Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Hrozinky 130 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Máslo čerstvé 25 g
Mouka pšeničná hladká T 650 80 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory očistíme, omyjeme, pokrájíme a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou a vaříme 20 minut. Scedíme, překlopíme do mísy a šťouchadlem dobře rozmačkáme. Přisypeme mouku, prášek do pečiva, cukr, hrozinky a přidáme žloutky. Vše spolu dobře promícháme. Z bílků ušleháme sníh a lehce ho vpracujeme do těsta.
  2. Formičky vymažeme máslem a naplníme těstem. Pokládáme na plech vedle sebe a dáme péct. Pečeme v předehřáté troubě při vyšší teplotě 10 minut. Bábovičky vyklopíme, necháme vychladnout a zdobíme šlehačkou nebo ovocem.