Králičí hřbet na zelenině
Ingredience
Bazalka |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Cuketa |
150 g |
Králičí maso |
1000 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Oregano čerstvé |
1 ks |
Paprika mletá sladká |
0.5 kávová lžička |
Pepř bílý |
1 špetka |
Provensálské koření |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
500 ml |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěný a omytý králičí hřbet osolíme, opepříme a vetřeme do něj koření. Maso opečeme na másle a oleji po obou stranách a vyjmeme. Do výpeku vložíme očištěnou, nakrájenou zeleninu, chvíli podusíme, osolíme, opepříme a okořeníme oreganem a bazalkou.
- Králičí hřbet položíme na zeleninu, podlijeme vínem a ve vyhřáté troubě pečeme doměkka. Během pečení králíka podléváme vodou a poléváme vypečenou šťávou.
- Měkké maso naporcujeme a podáváme se zeleninou.