Králičí hřbet na zelenině

Ingredience


Bazalka 1 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Cuketa 150 g
Králičí maso 1000 g
Máslo čerstvé 40 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Oregano čerstvé 1 ks
Paprika mletá sladká 0.5 kávová lžička
Pepř bílý 1 špetka
Provensálské koření 2 polévková lžíce
Rajčata 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 500 ml
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěný a omytý králičí hřbet osolíme, opepříme a vetřeme do něj koření. Maso opečeme na másle a oleji po obou stranách a vyjmeme. Do výpeku vložíme očištěnou, nakrájenou zeleninu, chvíli podusíme, osolíme, opepříme a okořeníme oreganem a bazalkou.
  2. Králičí hřbet položíme na zeleninu, podlijeme vínem a ve vyhřáté troubě pečeme doměkka. Během pečení králíka podléváme vodou a poléváme vypečenou šťávou.
  3. Měkké maso naporcujeme a podáváme se zeleninou.