Králičí pečínka na smetaně
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
4 polévková lžíce |
Králičí maso |
1200 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
500 ml |
Zakysaná smetana |
250 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytého a osušeného králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a polijeme citronovou šťávou. Maso necháme asi 1 hodinu marinovat.
- V pánvi na rozehřátém másle a oleji opečeme porce králíka po všech stranách. Když se na mase vytvoří kůrčička, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, osmažíme ji a maso podlijeme vodou (nebo vývarem). Vložíme do trouby a pečeme doměkka.
- Před koncem pečení přilijeme smetanu a promícháme s porcemi masa.