Králičí paštika v římském hrnci

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Česnek 1 stroužek
Cibule 2 ks
Králičí maso 1500 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Slanina vepřová 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Tymián sušený 1 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Králičí maso bez hřbetu omyjeme a osušíme. Zbylé omyté maso vykostíme a spolu se slaninou, oloupanou, nakrájenou cibulí a česnekem umeleme. Přidáme vejce, tymián, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
  2. Římský hrnec namočíme vodou a vyložíme plátky slaniny. Na ně rozdělíme polovinu připravené masové směsi a na ni položíme na plátky nakrájený, vykostěný hřbet. Přikryjeme druhou polovinou směsí a obložíme zbylými plátky slaniny.
  3. Hrnec přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pokrm pečeme asi 2 hodiny.