Králičí paštika v římském hrnci
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Králičí maso |
1500 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián sušený |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Králičí maso bez hřbetu omyjeme a osušíme. Zbylé omyté maso vykostíme a spolu se slaninou, oloupanou, nakrájenou cibulí a česnekem umeleme. Přidáme vejce, tymián, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
- Římský hrnec namočíme vodou a vyložíme plátky slaniny. Na ně rozdělíme polovinu připravené masové směsi a na ni položíme na plátky nakrájený, vykostěný hřbet. Přikryjeme druhou polovinou směsí a obložíme zbylými plátky slaniny.
- Hrnec přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pokrm pečeme asi 2 hodiny.