Pudinkový mouřenín
Ingredience
Čokoláda hořká |
80 g |
Cukr krupice |
100 g |
Mandle mleté |
100 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Strouhanka |
100 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Z 80 g másla, z cukru a žloutků ušleháme pěnu. Vmícháme do ní nastrouhanou čokoládu a mleté mandle. Potom přimícháme strouhanku (50 g) a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- Pudinkovou formu vymažeme zbylým máslem, vysypeme strouhankou a nalijeme do ní vyšlehanou hmotu. Vaříme v mírně vroucí vodní lázni asi 1 hodinu.
- Vychladlý dezert vyklopíme na mísu a ozdobíme ušlehanou smetanou.