Pudinkový mouřenín

Ingredience


Čokoláda hořká 80 g
Cukr krupice 100 g
Mandle mleté 100 g
Máslo čerstvé 100 g
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Strouhanka 100 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z 80 g másla, z cukru a žloutků ušleháme pěnu. Vmícháme do ní nastrouhanou čokoládu a mleté mandle. Potom přimícháme strouhanku (50 g) a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  2. Pudinkovou formu vymažeme zbylým máslem, vysypeme strouhankou a nalijeme do ní vyšlehanou hmotu. Vaříme v mírně vroucí vodní lázni asi 1 hodinu.
  3. Vychladlý dezert vyklopíme na mísu a ozdobíme ušlehanou smetanou.