Rýžová kaše s višněmi
Ingredience
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Mléko plnotučné |
500 ml |
Ořechy vlašské |
50 g |
Rýže neloupaná (Natural) |
180 g |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Vanilkový lusk |
1 ks |
Višně |
400 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mléko nalijeme do hrnce a necháme vzkypět spolu s vydlabaným vanilkovým luskem a dření z lusku, s citronovou kůrou a propláchnutou rýží. Zvolna vaříme doměkka a podle potřeby přilijeme mléko.
- Potom odstraníme vanilkový lusk a do měkké rýže vmícháme omyté, vypeckované višně a nasekané ořechy.
- Kaši podle chuti osladíme medem a okořeníme skořicí.