Závitky z vepřového masa s kapustou
Ingredience
Anglická slanina |
40 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hořčice |
2 polévková lžíce |
Kapusta růžičková |
250 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
40 g |
Vepřové maso libové |
400 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejdříve si připravíme náplň: očištěnou kapustu nakrájíme na nudličky, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Okořeníme česnekem utřenýn se solí.
- Plátky vepřového masa naklepeme, na každý urovnáme 1 plátek slaniny a 1 lžíci vařené kapusty.
- Svineme, převážeme nití, poprášíme mletou paprikou a hladkou moukou.
- Cibuli nakrájíme, zpěníme na oleji a přidáme závitky, které ze všech stran opečeme. Podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka. Před podáváním potřeme povrch závitků hořčicí.