Závitky z vepřového masa se sardelovým máslem

Ingredience


Anglická slanina 150 g
Cibule 1 ks
Moravské uzené maso 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 hrst
Sardelová pasta 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Tuk 50 g
Vegeta 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Vepřové maso libové 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve si připravíme náplň: kostičky slaniny rozškvaříme, na nich zpěníme půlku cibule a uzené maso nakrájené na nudličky. Zalijeme rozšlehaným vejcem, přidáme petrželku, okořeníme pepřem, vegetou a podle chuti osolíme. Necháme prochladnout.
  2. Mezitím si naklepeme plátky vepřového masa, které potřeme sardelovým máslem. Na každý plátek masa dáme 1 lžíci připravené směsi, svineme a převážeme nití.
  3. Druhou půlku cibule nakrájíme na kolečka, osmahneme na tuku, přidáme závitky a opečeme ze všech stran. Podlijeme horkou vodou a za občasného podlévání dusíme doměkka. Závitky vyjmeme, šťávu poprášíme moukou a povaříme.