Závitky z telecího masa se salámem a vejci
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hovězí vývar základní |
500 ml |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Petržel - nať |
1 hrst |
Salám měkký |
150 g |
Sůl |
1 špetka |
Telecí maso přední |
400 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a potřeme částí másla a necháme odležet. Mezitím si z vajec, na kostičky nakrájeného salámu a mrkve smícháme náplň.
- Plátky masa osolíme a dáme na ně po 1 lžíci náplně. Svineme, převážeme nití a na zbytku másla opečeme. Podlijeme částí vývaru, přidáme nakrájenou cibulku, kterou jsme si osmažili, osolíme a dusíme do měkka.
- Závitky vyjmeme, šťávu zahustíme trochou nasucho opražené mouky, zředíme zbytkem vývaru a povaříme. Přecedíme a přidáme nasekanou petrželku.