Závitky z telecího masa se salámem a vejci

Ingredience


Cibule 1 ks
Hovězí vývar základní 500 ml
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Mrkev kořen 100 g
Petržel - nať 1 hrst
Salám měkký 150 g
Sůl 1 špetka
Telecí maso přední 400 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a potřeme částí másla a necháme odležet. Mezitím si z vajec, na kostičky nakrájeného salámu a mrkve smícháme náplň.
  2. Plátky masa osolíme a dáme na ně po 1 lžíci náplně. Svineme, převážeme nití a na zbytku másla opečeme. Podlijeme částí vývaru, přidáme nakrájenou cibulku, kterou jsme si osmažili, osolíme a dusíme do měkka.
  3. Závitky vyjmeme, šťávu zahustíme trochou nasucho opražené mouky, zředíme zbytkem vývaru a povaříme. Přecedíme a přidáme nasekanou petrželku.