Bramborový závin se šunkovou náplní

Ingredience


Mléko polotučné 200 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 60 g
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Šunka dušená 300 g
Vejce slepičí 1 ks
Brambory vařené ve slupce 1000 g
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hrubá 100 g
Pšeničná krupice 200 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory vařené ve slupce oloupeme, nastrouháme a přidáme sůl, vejce, hrubou mouku a krupici. Vypracujeme těsto, vyválíme a rozdělíme na 2 díly.
  2. Z každého dílu vyválíme asi 1,5 cm silný plát, naplníme šunkovou směsí a zabalíme do máslem pomaštěného plátěného ubrousku.
  3. Příprava náplně: mouku nasucho opražíme, zalijeme mlékem a povaříme. Do základu vmícháme vejce a nadrobno nasekanou šunku. Směs osolíme a vmícháme nasekanou petrželku.
  4. Závin vaříme v ubrousku v dostatečném množství vody asi 25 minut.
  5. Vhodnou přílohou je špenát nebo jiná dušená zelenina.