Bramborový závin se šunkovou náplní
Ingredience
Mléko polotučné |
200 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Šunka dušená |
300 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Brambory vařené ve slupce |
1000 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hrubá |
100 g |
Pšeničná krupice |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory vařené ve slupce oloupeme, nastrouháme a přidáme sůl, vejce, hrubou mouku a krupici. Vypracujeme těsto, vyválíme a rozdělíme na 2 díly.
- Z každého dílu vyválíme asi 1,5 cm silný plát, naplníme šunkovou směsí a zabalíme do máslem pomaštěného plátěného ubrousku.
- Příprava náplně: mouku nasucho opražíme, zalijeme mlékem a povaříme. Do základu vmícháme vejce a nadrobno nasekanou šunku. Směs osolíme a vmícháme nasekanou petrželku.
- Závin vaříme v ubrousku v dostatečném množství vody asi 25 minut.
- Vhodnou přílohou je špenát nebo jiná dušená zelenina.