Rostbíf s avokádovým krémem
Ingredience
Avokádo |
1 ks |
Brambory |
700 g |
Česnek |
2 stroužek |
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
400 g |
Jogurt bílý |
2 polévková lžíce |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
2 ks |
Rozmarýn sušený |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Worcester (worcesterská omáčka) |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a očištěné maso osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a worcesterem. Na pekáčku vymazaném olejem vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 10 minut.
- Potom přidáme omyté, neoloupané brambory, které několikrát nakrojíme a posypeme rozmarýnem. Společně dopékáme ještě 30 minut.
- Oloupaná, na kostičky nakrájená rajčata vložíme k masu a pečeme.
- Oloupaný česnek nasekáme, avokádo rozpůlíme, zbavíme pecky a dužinu vydlabeme. Pokapeme octem a spolu s rajčaty rozmačkáme na kaši. Dochutíme česnekem, solí, pepřem a smícháme s jogurtem.
- Hotový rostbíf vyjmeme z pekáčku, nakrájíme na tenké plátky a přelijeme avokádovým krémem.