Rostbíf s avokádovým krémem

Ingredience


Avokádo 1 ks
Brambory 700 g
Česnek 2 stroužek
Hořčice 1 polévková lžíce
Hovězí roštěnka níz. peč. 400 g
Jogurt bílý 2 polévková lžíce
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 2 ks
Rozmarýn sušený 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Worcester (worcesterská omáčka) 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a očištěné maso osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a worcesterem. Na pekáčku vymazaném olejem vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 10 minut.
  2. Potom přidáme omyté, neoloupané brambory, které několikrát nakrojíme a posypeme rozmarýnem. Společně dopékáme ještě 30 minut.
  3. Oloupaná, na kostičky nakrájená rajčata vložíme k masu a pečeme.
  4. Oloupaný česnek nasekáme, avokádo rozpůlíme, zbavíme pecky a dužinu vydlabeme. Pokapeme octem a spolu s rajčaty rozmačkáme na kaši. Dochutíme česnekem, solí, pepřem a smícháme s jogurtem.
  5. Hotový rostbíf vyjmeme z pekáčku, nakrájíme na tenké plátky a přelijeme avokádovým krémem.