Slovenská pochoutka
Ingredience
Brambory vařené ve slupce |
4500 g |
Cibule |
350 g |
Feferony sterilované |
10 g |
Hovězí maso zadní |
400 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
120 g |
Paprika mletá sladká |
8 g |
Sůl |
20 g |
Tuk |
40 g |
Vejce slepičí |
80 g |
Vepřová kýta |
350 g |
Žampiony - sterilované |
350 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Hovězí a vepřové maso opláchneme a nakrájíme na drobné kousky.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, osmahneme ji na tuku dorůžova, přidáme mletou papriku a necháme zpěnit. Na tomto základě dusíme nakrájené hovězí maso do poloměkka, potom přidáme nakrájené vepřové maso a společně dusíme doměkka.
- Těsně před koncem dušení přidáme na plátky nakrájené žampiony a feferonky. Podle potřeby osolíme a vše krátce podusíme.
- Opláchnuté brambory uvaříme ve slupce, částečně prochladlé oloupeme a necháme vychladnout. Jemně je nastrouháme nebo umeleme, přidáme prosátou mouku, sůl, vejce a zapracujeme těsto. Rozválíme je a kulatým tvořítkem asi 6cm v průměru vykrojíme placičky, které na horkém tuku opečeme dozlatova.
- Při podávání klademe na talíř vždy dvě opečené placičky a přelijeme je masovou směsí.