Slovenská pochoutka

Ingredience


Brambory vařené ve slupce 4500 g
Cibule 350 g
Feferony sterilované 10 g
Hovězí maso zadní 400 g
Mouka pšeničná hladká T 650 120 g
Paprika mletá sladká 8 g
Sůl 20 g
Tuk 40 g
Vejce slepičí 80 g
Vepřová kýta 350 g
Žampiony - sterilované 350 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí a vepřové maso opláchneme a nakrájíme na drobné kousky.
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, osmahneme ji na tuku dorůžova, přidáme mletou papriku a necháme zpěnit. Na tomto základě dusíme nakrájené hovězí maso do poloměkka, potom přidáme nakrájené vepřové maso a společně dusíme doměkka.
  3. Těsně před koncem dušení přidáme na plátky nakrájené žampiony a feferonky. Podle potřeby osolíme a vše krátce podusíme.
  4. Opláchnuté brambory uvaříme ve slupce, částečně prochladlé oloupeme a necháme vychladnout. Jemně je nastrouháme nebo umeleme, přidáme prosátou mouku, sůl, vejce a zapracujeme těsto. Rozválíme je a kulatým tvořítkem asi 6cm v průměru vykrojíme placičky, které na horkém tuku opečeme dozlatova.
  5. Při podávání klademe na talíř vždy dvě opečené placičky a přelijeme je masovou směsí.