Jehněčí na šípkové omáčce

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Marmeláda šípková 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Nové koření celé 4 ks
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř černý celý 4 ks
Šípky sušené 1 hrst
Zelenina kořenová 250 g
Jehněčí hřbet 1000 g
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rozmarýn čerstvý 4 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vývar zeleninový 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytý a očištěný jehněčí hřbet osolíme, opepříme a okořeníme rozmarýnem. Vložíme na pekáč s olejem a v troubě vyhřáté na 200°C pečeme doměkka. Během pečení poléváme maso vývarem.
  2. Příprava omáčky: očištěnou kořenovou zeleninu spolu se šípky orestujeme na oleji, podlijeme vývarem a přidáme šípkovou marmeládu a koření. Po změknutí zeleniny omáčku zahustíme moukou a dochutíme citronovou šťávou a solí. Nakonec přidáme kousek másla.
  3. Maso naporcujeme, upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.