Jehněčí na šípkové omáčce
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Marmeláda šípková |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Nové koření celé |
4 ks |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
4 ks |
Šípky sušené |
1 hrst |
Zelenina kořenová |
250 g |
Jehněčí hřbet |
1000 g |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rozmarýn čerstvý |
4 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar zeleninový |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytý a očištěný jehněčí hřbet osolíme, opepříme a okořeníme rozmarýnem. Vložíme na pekáč s olejem a v troubě vyhřáté na 200°C pečeme doměkka. Během pečení poléváme maso vývarem.
- Příprava omáčky: očištěnou kořenovou zeleninu spolu se šípky orestujeme na oleji, podlijeme vývarem a přidáme šípkovou marmeládu a koření. Po změknutí zeleniny omáčku zahustíme moukou a dochutíme citronovou šťávou a solí. Nakonec přidáme kousek másla.
- Maso naporcujeme, upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.