Vepřové medailonky s hráškem

Ingredience


Hrachové lusky 400 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř červený celý 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová kýta 600 g
Worcester (worcesterská omáčka) 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřovou kýtu (nebo panenku) omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Maso naklepeme, osolíme a poprášíme hladkou moukou. Na pánvi na rozehřátém oleji medailonky po obou stranách zprudka opečeme. K měkkému masu přidáme worcester, pepř a podusíme ještě 2 minuty.
  2. Mladé hráškové lusky spaříme vroucí vodou a obložíme jimi meadilonky upravené na talířích.
  3. Vhodnou přílohou je dušená rýže.