Vepřové medailonky s hráškem
Ingredience
Hrachové lusky |
400 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř červený celý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová kýta |
600 g |
Worcester (worcesterská omáčka) |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vepřovou kýtu (nebo panenku) omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Maso naklepeme, osolíme a poprášíme hladkou moukou. Na pánvi na rozehřátém oleji medailonky po obou stranách zprudka opečeme. K měkkému masu přidáme worcester, pepř a podusíme ještě 2 minuty.
- Mladé hráškové lusky spaříme vroucí vodou a obložíme jimi meadilonky upravené na talířích.
- Vhodnou přílohou je dušená rýže.