Grilované kuře s ananasem

Ingredience


Kardamom 1 špetka
Kompot ananasový 200 g
Kuře 1000 g
Olej rostlinný 5 polévková lžíce
Solamyl 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Zázvor celý 0.25 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a očištěné kuře osolíme a potřeme olejem smíchaným s nasekaným zázvorem a kardamomem. Vložíme na gril a grilujeme asi 35 minut za občasného otáčení a potírání kořeněným olejem.
  2. Ananasový kompot prohřejeme ve vlastní šťávě (můžeme přidat i jiné ovoce podle chuti). Necháme okapat.
  3. Měkké kuře upravíme na mísu a obložíme připraveným ananasem. Šťávu z grilování smícháme s trochou šťávy z kompotu, zahustíme solamylem a podáváme zvlášť v omáčníku.
  4. Vhodnou přílohou je rýže.