Kapr zapečený v houbovém kubovi

Ingredience


Česnek 5 stroužek
Cibule 2 ks
Houby sušené 200 g
Ječné kroupy 500 g
Kapr obecný 1500 g
Kmín celý 1 kávová lžička
Majoránka 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sádlo škvařené 200 g
Slanina vepřová 200 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěného, omytého a vykostěného kapra naporcujeme, protkneme slaninou, osolíme a opepříme. Porce obalíme v hladké mouce a opečeme na pánvi.
  2. Předem namočené houby uvaříme doměkka, scedíme a osmažíme na sádle a cibulce.
  3. Propláchnuté kroupy uvaříme doměkka, scedíme, osolíme, opepříme, a okořeníme kmínem a majoránkou. Přidáme prolisovaný česnek a část hub. Vše dobře promícháme, vložíme do vymaštěného pekáče a poklademe porcemi kapra. Posypeme zbylými houbami a přelijeme rozpuštěnou slaninou.
  4. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.