Kapr zapečený v houbovém kubovi
Ingredience
Česnek |
5 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Houby sušené |
200 g |
Ječné kroupy |
500 g |
Kapr obecný |
1500 g |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
200 g |
Slanina vepřová |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěného, omytého a vykostěného kapra naporcujeme, protkneme slaninou, osolíme a opepříme. Porce obalíme v hladké mouce a opečeme na pánvi.
- Předem namočené houby uvaříme doměkka, scedíme a osmažíme na sádle a cibulce.
- Propláchnuté kroupy uvaříme doměkka, scedíme, osolíme, opepříme, a okořeníme kmínem a majoránkou. Přidáme prolisovaný česnek a část hub. Vše dobře promícháme, vložíme do vymaštěného pekáče a poklademe porcemi kapra. Posypeme zbylými houbami a přelijeme rozpuštěnou slaninou.
- Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.