Tvarohovo-špenátové noky se sýrovou omáčkou

Ingredience


Pažitka 2 polévková lžíce
Rajčata 2 ks
Smetana 12% (konzumní) 200 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 40 g
Sýr smetanový tavený 45% 40 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Pšeničná krupice 2 polévková lžíce
Špenát listový čerstvý 200 g
Sůl 1 kávová lžička
Tvaroh tučný 300 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěný špenát spaříme, nasekáme a promícháme s tvarohem utřeným s máslem. Přidáme vejce, sůl, krupici a koření a vše dobře promícháme. Pokud je těsto řídké, přisypeme krupici.
  2. Z těsta vykrajujeme lžící noky a vhazujeme je do vroucí osolené vody. Zvolna vaříme 5-10 minut.
  3. Příprava omáčky: Ohřejeme smetanu a rozpustíme v ní na kousky rozdělené tavené sýry, nastrouhaný sýr, osolíme a chvíli vaříme. Nakonec přidáme nasekanou pažitku a omytá, na kousky nakrájená rajčata.
  4. Horké noky na talířích přelijeme sýrovou omáčkou a podáváme.