Tvarohovo-špenátové noky se sýrovou omáčkou
Ingredience
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
2 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
200 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
40 g |
Sýr smetanový tavený 45% |
40 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pšeničná krupice |
2 polévková lžíce |
Špenát listový čerstvý |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tvaroh tučný |
300 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Očištěný špenát spaříme, nasekáme a promícháme s tvarohem utřeným s máslem. Přidáme vejce, sůl, krupici a koření a vše dobře promícháme. Pokud je těsto řídké, přisypeme krupici.
- Z těsta vykrajujeme lžící noky a vhazujeme je do vroucí osolené vody. Zvolna vaříme 5-10 minut.
- Příprava omáčky: Ohřejeme smetanu a rozpustíme v ní na kousky rozdělené tavené sýry, nastrouhaný sýr, osolíme a chvíli vaříme. Nakonec přidáme nasekanou pažitku a omytá, na kousky nakrájená rajčata.
- Horké noky na talířích přelijeme sýrovou omáčkou a podáváme.